maandag 18 februari 2013

* gezien *


Op 4 november 1979, op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran, en gijzelen 52 Amerikanen. Tijdens de chaos slagen zes Amerikanen erin te ontsnappen. Ze duiken onder in het huis van de Canadese ambassadeur. In de wetenschap dat het slechts een kwestie van tijd is, voordat de zes worden ontdekt en gedood, wordt CIA-agent Tony Mendez ingeschakeld. Mendez is exfiltratie-expert en komt met een plan om de zes te bevrijden.
 
'Argo' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en onthult de waarheid achter de gijzelingscrisis in Iran, die decennia lang voor het publiek verborgen is gehouden. Regisseur Ben Affleck maakte eerder de geprezen thrillers 'Gone Baby Gone' (2007) en 'The Town' (2010).


 
John Bennett is een volwassen man die zijn leven deelt met een teddybeer: Ted. John mocht als kind een wens doen en zo kwam Ted tot leven. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.
 
Ted is een komedie van Seth McFarlane, de bedenker van de populaire animatieserie Family Guy. Hij is de schrijver, regisseur én stem van Ted.

Argo is echt een aanrader en ook terecht onderscheiden met diverse awards. IMDb geeft deze film een 8.0. Zeer terecht. Ted daarentegen krijgt ook een hoog cijfer, namelijk een 7,2 en dat begrijp ik dan dus echt helemaal niet... Wat een slappe film. Jammer van Mark Wahlberg, ik heb betere films van hem gezien!

Geen opmerkingen: