maandag 23 april 2012

* gezien op dvd *

De Heineken ontvoering
In 1983 ontvoeren vier Amsterdamse criminelen Freddy Heineken en krijgen 35 miljoen losgeld, maar de biermagnaat laat ze er niet mee wegkomen.
De ontvoering van bierbrouwer Alfred Heineken is de meest geruchtmakende en beruchte ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft. Zijn ontvoerders, vier criminele vrienden uit Amsterdam, ondervinden grote problemen om het losgeld te incasseren. Het hele land leeft mee en houdt de adem in. Nadat er 35 miljoen is overgedragen, begint de wereldwijde klopjacht op de ontvoerders, waarbij Heineken zich niet beperkt tot het passief volgen van de ontwikkelingen. Dominant en tot op het allerhoogste niveau wendt hij zijn invloed aan om de opsporing te laten slagen. Was hem tijdens de ontvoering de rol van prooi opgelegd, nu is hij de jager.

Film krijgt op IMDb een 6,6. Wij hebben 'm in gedeeltes moeten kijken omdat de dvd vastliep... Heb door de film nog eens zitten lezen op Wikipedia wat die Holleeder en consorten allemaal uitgevreten hebben. Heftig! Prima film.


The Girl With The Dragon Tattoo
Daniel Craig en Rooney Mara in David Finchers Amerikaanse remake van de Zweedse thriller Millennium: Mannen die vrouwen haten
De doortastende journalist Mikael Blomkvist gaat op uitnodiging van de steenrijke oud-zakenman Henrik Vanger naar diens afgelegen eiland aan de ijzige kust van Zweden. Vanger vraagt om een onderzoek naar de langdurige verdwijning van zijn favoriete nichtje Harriet, die volgens hem jaren geleden werd vermoord door een familielid. Tegelijkertijd wordt Lisbeth Salander, een ongewone maar vindingrijke medewerker van Milton Security, ingehuurd om Blomkvist te bespioneren. Haar bevindingen leiden er echter toe dat ze samen op zoek gaan naar de moordenaar van Harriet. Hoewel Lisbeth kampt met een problematisch verleden, zijn haar vaardigheden als hacker van onschatbare waarde. Zo onthullen Mikael en Lisbeth een schokkende waarheid.

Ook deze film in twee delen moeten bekijken omdat de dvd vastliep... Dat neemt natuurlijk wel een deel vd spanning weg. Ik vind Daniel Craig een prettige acteur om naar te kijken, Rooney Mara zag er voor deze rol erg onaantrekkelijk uit, maar speelde goed.  Goed verhaal. Goeie thriller. Wel beetje vreemd einde... Krijgt op IMDb een 8.0.

Geen opmerkingen: