vrijdag 23 maart 2012

* the help *

Drama over een jonge vrouw die het in het Mississippi van de jaren zestig opneemt voor de gediscrimineerde Afro-Amerikaanse bediendes van de rijken.

Mississippi in de jaren '60. De maatschappelijk betrokken Skeeter is net klaar met studeren. Ze wil schrijfster worden en neemt het controversiƫle besluit een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden. Huishoudster Aibileen is als eerste bereid om met Skeeter te praten. Zowel Skeeters blanke vriendenkring als de zwarte gemeenschap voelen zich ontzet, maar de twee zetten hun samenwerking voort. Steeds meer zwarte vrouwen zijn bereid naar buiten te komen met hun verhaal. Terwijl Skeeter haar oude vriendinnen dreigt te verliezen, worden nieuwe vriendschappen gesloten. Rassenscheiding en discriminatie laten zich echter niet gemakkelijk verbannen uit de samenleving.

The Help. Wat een ontzettend goeie film! Geweldige rollen, kleding en script. Maar wat een vreselijke tijd om in geleefd te hebben... Vooral als zwarte vrouw. Emma Stone is een schatje, Viola Davis speelt geweldig.Een aanrader om te gaan zien. Voor het eerst maakte ik mee dat ik bij Cinema Middelburg in de rij moest staan en dat we de laatste stoelen hadden... IMDb geeft een 8.0 en dat is zeer zeker verdiend!Geen opmerkingen: