zondag 4 maart 2012

* gezien *

The Descendants
Matt King, vader van twee dochters, wordt gedwongen zijn verleden en zijn toekomst met andere ogen te gaan bekijken wanneer zijn vrouw betrokken raakt bij een ernstig bootongeluk in Waikiki. Op zijn eigen onbeholpen wijze tracht hij de relatie te herstellen met zijn dochters: de bijdehante Scottie en de opstandige Alexandra. Tegelijkertijd moet hij beslissen over de verkoop van een stuk grond dat in het bezit van zijn familie is, en dat zij geërfd hebben van hun adellijke voorouders. Wanneer Alexandra hem vertelt dat haar moeder ten tijde van het ongeluk een verhouding had, wordt Matt gedwongen om op een andere wijze naar zijn leven en zijn nalatenschap te kijken in een week waarin hij veel belangrijke beslissingen moet nemen.

Deze tragikomedie van regisseur en scenarioschrijver Alexander Payne (Sideways) kreeg vijf Oscarnominaties, waaronder voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur. Na de Golden Globe in de wacht te hebben gesleept, zag George Clooney de Oscar aan zijn neus voorbijgaan. Payne viel wel in de prijzen in de categorie Beste Bewerkte Script, dat gebaseerd is op de roman van Kaui Hart Hemmings

Beschreven als een "tragikomedie" speelt George Clooney een rol die hij nog niet eerder speelde. Namelijk die van een vader. Herman vond de film in het begin wat traag, maar kwam er op een gegeven moment toch ook wel in. Ik vond 'm prima. IMDb geeft een 7,6 en dat is een mooi, passend cijfer.

Geen opmerkingen: