maandag 26 december 2011

* gezien *

Blue Valentine
Dit liefdesdrama met Ryan Gosling en Michelle Williams is een intiem, emotioneel en herkenbaar portret van een uitdovende liefde tussen twee mensen

Verpleegkundige Cindy en schilder Dean zijn al jaren samen en worstelen met de sleur die in hun relatie is gekomen. Ze communiceren niet meer met elkaar, waardoor er allerlei spanningen in de lucht hangen. Om weer wat vuur in hun huwelijk te blazen, besluiten ze een lang weekend weg te gaan. Beiden hopen ze de draad weer samen op te kunnen pakken en denken ze terug aan hun eerste ontmoeting en de tijd dat hun liefde nog pril en gepassioneerd was. Weten ze de weg naar elkaar terug te vinden of is de vlam al uitgedoofd?

Absoluut geen feel-goodmovie, maar een film over een stel dat elkaar kwijt geraakt is in hun relatie. Ze zitten letterlijk op een ander level en wat nu te doen? Lalas vond 'm niks, ik vond hem wel mooi, maar begrijp wel waarom Lalas dat niet zo ervaarde. Michelle Williams en Ryan Gosling acteren geweldig. Michelle kreeg dan ook terecht een Oscarnominatie. IMDb geeft de film ee 7,6.

Geen opmerkingen: